MEISJE MET DE FEEËNVINGERS, het magische verhaal van Suzy Wandas

Wanneer de Belgische Suzy Wandas in 1896 in een foorwagen in Brussel wordt geboren, wijst niets erop dat het kermismeisje zal uitgroeien tot een internationale ster. In de door mannen gedomineerde goochelwereld schittert zij als enige vrouwelijke goochelaar aan het firmament. Het voorprogramma van Josephine Baker, de grootste zalen van Europa en zelfs het Koninklijke Theater Carré in Amsterdam: overal kan ze op staande ovaties rekenen.

Die roem staat soms in schril contrast met hard werken en bittere armoede. Telkens wanneer een wereldoorlog uitbreekt, moet Suzy vechten om te overleven. Tot de liefde overwint op Expo 58 en ze alles laat vallen om naar Amerika te verhuizen. Daar komt haar Amerikaanse droom uit.

Meisje met de feeënvingers is het ongelooflijke relaas van Suzy Wandas, tegen de achtergrond van het Belgische amusement in de twintigste eeuw, de opkomst van de vrouwenrechten, liefde en pure magie.

“Een verbluffende biografie die leest als een roman!’

Gazet Van Antwerpen

 

“Een boeiend verhaal rijkelijk geïllustreerd over één van de opmerkelijkste vrouwelijke goochelaars uit onze contreien. Een unieke inkijk achter de schermen van onze wereld vol illusie en magie.” Hans Kazan

 

“Sinds ik over haar hoorde, ben ik geïnspireerd en diep ontroerd door het leven van Suzy Wandas”

Els de Schepper


Meisje met de feeënvingers – het magische verhaal van Suzy Wandas – ISBN 9789461319418 – Paperback – Van Halewyck