Onze kennis en collectie bestaande uit oude goochelattributen, afbeeldingen en litho affiches delen we graag met het grote publiek. 

 

Niets is zo fascinerend als oude goochelobjecten die eigenhandig in elkaar zijn geknutseld. Allen met hun eigen verhaal en mysteries.

 

Vakkundig zoeken we de juiste attributen om zo een tijdelijke of lange expositie te ondersteunen met de schoonheid van de goochelkunst.

Verschillende tentoonstellingen waarin we in het verleden onze medewerking aan verleenden:

 

  • Huis Van Alijn, Chapeau 2014
  • De Spil Roeselare, Magisch, 2018
  • Kaartenmuseum Turnhout, Hocus Pocus speelkaart 2018
  • Circus Onderweg, Huis Van Alijn, 2020
  • House of Mysteries, spoken & geesten, 2021

 

 

 

 Chapeau, de geheime goochelgeschiedenis van België

Van 13 juni tem 16 november 2014 liep in het Huis Van Alijn te Gent deze expo, gebaseerd op het gelijknamige boek. Met een opkomst van maar liefst 24.000 bezoekers, kon deze tentoonstelling beschouwd worden als een groot succes.
 
Curator Marie Vandecaveye vertrouwde op Christ en Kobe van Herwegen als adviseurs en gidsen. Het materiaal voor deze expo kwam uit onze eigen collectie, privé collecties en werd door verschillende musea uitgeleend.

‘Het Huis van Alijn brengt een deeltje van onze volkse geschiedenis aan het licht dat tot nu toe grotendeels verborgen bleef, maar dat zeer rijk en springlevend blijkt te zijn.’