VOORDRACHTEN

Een voordracht over de boeiende kroniek van dit metier in onze contreien. Een verhaal vol liefde, avontuur en dromen maar ook bedrog, nijd en jaloezie.

 

De eerste goochelaar die begin 1800 het goochelen internationaal op de kaart wist te zetten, magie in het koningshuis, internationale vedetten, de blunder van Houdini, de vrouwelijke wereldkampioen en de rariteiten op de foor… Stuk voor stuk opmerkelijke figuren met geweldige verhalen, allen afkomstig uit België.

 

Geïllustreerd met foto’s en zeldzaam filmmateriaal vertelt Kobe Van Herwegen het boeiende relaas van onze grootste verwonderaars en demonstreert hij ook enkele van hun technieken.

 

Deze voordracht met slides is uitermate geschikt voor grote of kleine groepen met een minimumleeftijd van 12 jaar. Desgewenst kan de voordracht ook aangepast worden naar een specifieke regio, discipline of goochelaar

 

Duur: +/- 65 minuten.

 

Referenties: Skepp, Hogeschool West Vlaanderen, diverse bibliotheken, Davidfondsen en heemkundige kringen in Vlaanderen alsmede de prestigieuze Magic Circle in Londen.