MAGICAL MINARD, evenings of wonder

Vanaf de opening van de Gentse Minard schouwburg in1846 stonden vele acteurs, zangers en artiesten er op het podium. Ook voor goochelaars als Mélidès, M. Robin, Benevol, Cazaneuve, Ernest Patrizio, Donato en Léon Herrmann was dit één van hun favoriete trekpleisters. Avond na avond brachten ze het publiek met hun kunsten, wetenschappelijke experimenten of spiritistische manifestaties in vervoering.

 

Startend in 1858, amper 12 jaar na de opening van het theater, wordt in dit boek het tijdsbeeld en het programma van deze verwonderaars geschetst aan de hand van affiches uit het rijke archief van de Gentse universiteit 'de vliegende bladen'.

 

Geschreven naar aanleiding van de European Magic History Conference, in samenwerking met Mysterylab, is het boek zowel Nederlandstalig als Engelstalig uitgebracht om een zo breed mogelijk publiek te laten verwonderen met het spektakel van weleer.

 

Teksten: Evelien Jonckheere, Kurt Vanhoutte, Nele Weynants, Kaats Wils, Hannah Welslau, Tim Overkempe, Kobe Van Herwegen en Nikolaas Martens.

 

Uitgegeven door Mystery Lab in samenwerking met B-magic, SciFair en universiteit Gent.

 

De publicatie is een éénmalige beperkte druk met een oplage van 300 genummerde exemplaren.